Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Chist sebaceu
PDF Print Email

Chistul sebaceu consta in dilatarea unei glande sebacee, datorita acumularii sebumului ce nu poate fi eliminat, pentru ca a avut loc obstruarea canalului ei excretor. Cu timpul se poate suprainfecta si sa determine o reactie inflamatorie in toata zona de localizare. Poate ramane la aceeasi dimensiune, poate creste in timp, se poate evacua periodic, in mod spontan sau se poate suprainfecta.

Chistul sebaceu apare cel mai frecvent la tineri sau persoane adulte, prezinta o localizare dependenta de aria de raspandire a glandelor sebacee: pielea cap(scalp), fata,memebre, torace anterior. Glanda sebacee este o glanda care se gaseste la radacina firului de par si secreta sebumul. Aparitia chisturilor sebacee nu are legatura cu transmiterea ereditara.

Aspectul este variabil,de la mici tumori subepidermice ,ce au pielea suprajacenta de aspect normal,pana la tumori mari ,ce pot avea si aspect eritematos din cauza suprainfectiei.La examinarea clinica au consistenta moale, sunt bine delimitate,nedurerose,neinvazive in structurile anatomice vecine.Uneori se pot sparge, moment in care se scurge un material alb-galbui,urat mirositor.

Tratamentul recomandat este cel chirurgical,vizeaza excizia in totalitate a formatiunii tumorale,,daca exczia este efectuata corect nu pot apare recurente.Datorita episoadelor inflamatorii pot apare aderente ale chistului la tesuturile adjacente,datorat formarii tesutului cicatricial.Interventia se efectueaza sub anestezia locala cu xilina sau lidocaina.

Primul pas pe care trebuie sa-l efectueze un pacient cu chist sebaceu este programarea unei consultatii la un medic chirurg plastician, el fiind unul dintre cei mai avizati in rezolvarea problemei dumneavoastra medicale.

 


01-a-inainte.JPG01-b-dupa.JPG02-a-inainte.JPG02-b-dupa.JPG