Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Chisturi sinoviale
Print Email

Chistul sinovial articular este o formatiune tumorala care se dezvolta la nivelul membranei sinoviale a  articulatiei afectate,avand loc o hernie a acesteia prin capsula articulara in tesutul periarticular,datorita acumularii lichidului sinovial.Cel mai frecvent apar pe fata posterioara a genunchiului-chist popliteal-,la nivelul articulatiei radio-carpiene,a degetelor,glezna,cot,pe fata dorsala a piciorului.
Cauza aparitiei lor este necunoscuta,un factor favorizant este traumatismul local repetat.Dimensiunea lor poate varia de-a lungul timpului,pot si dispare pentru un timp insa reapar cu siguranta.
La examenul clinic al zonei anatomice afectate apare o masa tumorala periarticulara,bine circumscrisa,rotunda,nu infiltreaza formatiunile invecinate,este neteda, la inceput moale la palpare, apoi cu trecerea timpului crescand in dimensiune devine ferma.Pot provoca limitarea mobilitatii articulare,deformarea zonei de localizare,pot cauza dureri datorita compresiunii formatiunilor neuro-vasculare.
Cea mai indicata recomandare este de a consulta un medic chirurg plastician, in cazul pacientilor cu acest gen de afectiune el fiind cel mai in masura sa ofere sfaturi competente.
Tratamentul conservator consta in aplicarea locala  de gheata,plus administrarea medicamentelor antiinflamatorii si antialgice,daca se aspira lichidul si se introduc local corticosteroizi,recurenta este foarte mare.
Cel mai indicat tratament este cel chirurgical,,in special pacientilor cu dureri, la cei cu limitarea mobilitatii articulare,in caz de recurenta.Daca pacientul refuza operatia,simptomatologia se agraveaza  in timp,odata cu cresterea chistului.
Recuperarea functionala postoperatorie este completa.


01-a-inainte.JPG01-b-dupa.JPG02-a-inainte.JPG02-b-dupa.JPG03-a-inainte.JPG03-b-dupa.JPG04-a-inainte.JPG04-b-dupa.JPG05-a-inainte.JPG05-b-dupa.JPG