Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Rezolvarea cicatricilor
Print Email

REVIZIA CICATRICILOR reprezinta o solutie viabila bolnavilor ce au cicatrici post traumatice sau post chirurgicale.

Revizia tesutului cicatricial trebuie sa realizeze redarea  functionalitatii regiunii afectate si aspectul estetic al acesteia.

Indiferent de cauza cicatricilor acestea sunt urate, fie pentru ca protuzioneaza sau din contra sunt depresionate fata de pielea inconjuratoare,pot prezenta efect de tractiune asupra structurilor anatomice invecinate,au culori diferite de tegumentul normal. Severitatea cicatricilor depinde de adancimea si intinderea plagii initiale,de vascularizatia zonei, de grosimea si culoarea tegumentului respectiv,de tratamentul aplicat in urgenta,de existenta pe parcursul procesului de vindecare a unor complicatii, cum ar fi infectia.Trebuie specificat ca unele persoane prezint predispozitie la formarea de cicatrici patologice-keloide-.

Urmatoarele cicatrici prezinta indicatie chirurgicala: cele care protuzioneaza,cele ce au neregularitati in contur,cele inchise la culoare, cele care afecteaza functionalitatea zonei respective.

Cicatricile hipertrofice apar strict intre marginile plagii,sunt groase,rosii,ridicate. Cicatricile keloide prezinta caracteristica de a creste in  exteriorul hotarelor plagii initiale,apar in zona lobulului urechii,in cea presternala,in regiunea soldului.

Contracturile cicatriciale sunt cele mai grave forme de cicatrizare tegumentara,au loc cand a existat o pierdere mare din suprafata tegumentara,frecvent la bolnavii arsi; acestea afecteaza muschii, tendoanele, articulatiile subjacente,restrictionanad mobilitatea acestora.

Cicatricile minore beneficiaza numai de tratament injectabil cu steroizi, direct in tesutul cicatricial;astfel se produce o aplatizare si o reducere a culorii rosii a cicatricilor hipertrofice.Sunt eficiente si aplicatiile locale de unguente cu gel siliconic sau cu steroizi.

Tehnicile chirurgicale realizeaza o reorientare a cicatricilor,prin rearanjarea tegumentului din jurul ei,sectionanadu-l pe acesta sub forma de lambouri triunghiulare mici(Z-plasty).Acestea se repozitioneaza,urmand liniile naturale tegumentare;astfel se face eliberarea din fortele contracturii cicatriciale.

Expansiunea tisulara se foloseste cand exista tegumente normale de vecinatate care pot suporta intinderea. Injectiile cu colagen sunt utilizate pentru a ridica cicatricile depressionate la nivelul pielii, colagenul fiind o proteina naturala de origine animala. Efectul este imediat, dar nu permanent,deoarece organismul absoarbe incet ccolagenul si va trebui reinjectat la 6-9 luni.

In general pacientii cu asemenea afectiune se declara multumiti, dar nu pe deplin, deoarece vor ramane cu stigmatul unei cicatrici pe suprafata corpului,aceasta neputand sa dispara complet,tot arsenalul tehnicilor chirurgicale nu poate realiza decat o imbunatatire estetica si functionala.

1-a-inainte.jpg1-b-dupa.jpg