Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Sechele Postcombustionale
Print Email

Chirurgia sechelelor postcombustionale este o chirurgie reconstructiva,ce-si propune imbunatatirea functionalitatii si a esteticii zonei afectate de prezenta cicatricilor postcombustionale. Ea se adreseaza bolnavilor la care leziunea de arsura a fost vindecata integral.Modificarea tesutului cicatricial rezultat postcombustional se face atat prin metode nechirurgicale cat si chirurgicale.

Tratamentul acestor sechele postcombustionale se aplica pe o perioada de mai multe luni de zile, pentru a putea fi benefic cu adevarat,de aceea relatia dintre pacient si medicul chirurg plastician trebuie sa fie armonioasa ,sa se bazeze pe incredere si respect reciproc. Pacientul va trebui sa fie atentionat asupra fenomenului de reaparitie a contracturii noii cicatrici, in ciuda tratamentului extrem de eficient,in special pacientii tineri ce au suferit arsuri profunde pe o suprafata tegumentara intinsa.

Pacientii ideali sunt cei ce isi dau seama ca cicatricile postcombustionale nu pot dispare in totalitate,cu toate eforturile depuse se poate face doar o imbunatatire a functionalitatii zonei respective si a aspectului estetic.In cazul ca cicatricea limiteaza mobilitatea activa la nivelul regiunii cervicale anterioare,mainii sau la nivelul piciorului relaxarea chirurgicala se soldeaza cu un real beneficiu.

Cicatrizarile postcombustionale de la nivelul fetei pot crea probleme la nivelul regiunii nasului, buzelor ,pleoapelor,ectropioane mai frecvent la nivelul pleoapei inferioare, sau la nivelul pielii paroase a scalpului prin pierderea parului.

Cicatricile rezultate in urma unui accident postcombustional sunt intinse ca suprafata, hipercrome sau mai rar palide, anormal de groase, dure la palpare ,greu de mobilizat,pruriginoase,pot fi imbunatatite prin tratament chirurgical  si nechirugical.

Metodele chirurgicale se adreseaza relaxarii zonei cicatriciale prin Z-plastii,excizia placardelor cicatriciale si acoperirea defectelor tegumentare cu grefa de piele libera despicata sau in cazuri complexe cu lambouri locale ,fie de la distanta.

Metodele nechirurgicale se refera la purtarea fesilor elastice, presoterapie,masajul zonei cicatriceala,folosirea topicelor locale, injectii intracicatriceale cu substante specifice, fizioterapia mainii arse.

Pacientii trebuie informati permanent asupra fiecarei etape ,comunicarea dumneavoastra cu medicul chirurg plastician este cruciala pentru atingerea obiectivelor, asupra situatiilor la care trebuie sa va asteptati de la interventiile chirurgicale pe termen scurt si lung.

Fiecare bolnav este un unicat,de aceea chirurgul plastician va trebui sa aleaga un plan terapeutic specific fiecaruia,in functie de complexitatea medicala a pacientului.

1-a-inainte.jpg1-b-dupa.jpg