Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Maladia Dupuytren
PDF Print Email

Maladia Dupuytren afecteaza aponevroza de la nivelul palmei, aceasta devine modificata patologic, se ingroasa, isi pierde elasticitatea, are loc retractia ei, afectiunea progreseaza lent, este incurabila si ireductibila, cu timpul provocand incapacitatea intinderii degetelor de la mana. Boala apare la persoanele peste 50 de ani ,mai frecvent intalnita la barbati.

Cauza este necunoscuta,se pot specifica factori ereditari,dar si:
-consumul de alcool,
-diabet zaharat,
-fumat,
-medicamente antiepilaptice.

Afectiunea produce o flexie progresiva si ireductibila a degetelor,cel mai frecvent  sunt cuprinse inelarul si degetul mic. Boala debuteaza prin aparitia unor noduli la nivelul palmei sau a degetelor,cu timpul fascia palmara cuprinsa de modificari patologice se organizeaza in benzi pretendinoase fibroase,ingrosate,contractate,acest proces cauzeaza flexia fortata a AMF si incapacitatea acestora de extindere, benzile fibroase se pot atasa si de pielea din dreptul pliului palmar distal.

Cand procesul se intinde la nivelul degetelor, datorita afectarii fasciei se instaleaza si flexia fortata a articulatiei interfalangiene proximale(AIFP) si ocazional articulatia interfalagiana distala(AIFD) cu modificarea traiectului pachetelor vasculo-nervoase digitale si imposibilitatea abductiei acestora.

Tratamentul chirurgical este calea de electie in momentul in care pacientul prezinta flexie fortata a AMF de 30 de grade.Daca bolnavul are pe langa flexia AMF si contractura AIFD, trebuie intervenit chirugical imediat, ca sa-si reia degetul cat mai repede posibil mobilitatea activa.In cazul amanarii operatiei  , pe langa modificarile patologice ale sistemului fascial al degetului ,structurile ligamentare articulare se scurteaza si recuperarea postoperatorie devine mult prea dificila.

Scopul tratamentului chirurgical este refacerea rapida a functionalitatii mainii.

El consta in urmatoarele operatii:

-fasciectomie-indepartarea fasciei afectate,
-dermatofasciectomie-indepartarea fasciei si a pielii afectate in acelasi timp operator,
-fasciotomie, cordoanele fibroase pot fi divizate la bolnavii ce nu pot fi supusi unor inteventii de lunga durata.

Boala Dupuytren trebuie considerata o afectiune a tesutului conjunctiv, fie regionala, fie mai extinsa, caz in care coexista leziuni similare la nivelul aponevrozei plantare(boala Lederhose) sau la nivelul corpilor cavernosi(boala Lapeyronie).

1-a-inainte.jpg1-b-dupa.jpg2-a-inainte.jpg2-b-dupa.jpg