Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.

Expanderele tisulare
PDF Print Email

Expandarea tisulara este o interventie chirurgicala prin intermediul careia se obtine o crestere substantiala a suprafetei tegumentare normale, cu scopul folosirii sale in regiunile anatomice limitrofe, unde pielea este cicatriciala.
Procedura aceasta reconstructiva este o alegere extrem de buna in multe zone ale corpului uman, prin intermediul ei se realizeaza inlocuirea tegumentului cicatricial defectuos sau a pielii cu defecte congenitale , cu tegument de calitate normala din vecinatate. In regiuni anatomice unde tegumentul pe sectiune are o grosime mai mare, cum ar fi la nivelul spatelui, aceasta technica chirurgicala nu este recomandata,expansiunea tisulara este foarte dificila si inaficienta. Foarte bune rezultate se obtin folosind expanderele la nivelul fetei,
membrelor superioare,membrelor inferioare, regiunea cervicala.

Expansiunea tisulara consta in amplasarea chirurgicala a unui dispozitiv, numit expander,sub tegumentul adiacent zonei cicatriciale, pe care dorim sa o indepartam. Dupa un timp, dupa vindecarea completa a plagii operatorii pe unde a avut loc introducerea expanderului, acesta incepe sa se umple cu solutie salina, cauzand intinderea si cresterea tegumentului suprajacent. Cand suprafata tegumentara atinge dimensiunile necesare,expanderul este indepartat si se redistribuie tegumentul expandat in zona cicatriciala ,excizata chirurgical,in acelasi timp operator.

Avantajul operatiei este ca se distribuie tegument de aceeasi culoare si textura, la nivelul pielii paroase a capului metoda este foarte eficienta, deoarece zona afectata este inlocuita cu zona paroasa aiacenta.

Cicatricile postoperatorii sunt limitate ca lungime, deoarece zona tegumentara ce se transfera nu este de la distanta ,ci dintr-o regiune anatomica apropiata.