Share on facebook
Trimite o intrebare!
Email:
Subiect:
Mesaj:
4+43 = ?

Info

Consultatiile si operatiile

sunt efectuate in cadrul

clinicii SANADOR din Bucuresti.


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '2' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier 'c' in /home/gusaflor/public_html/operatii-estetice-bucuresti.ro/plugins/content/AdmirorGallery/classes/agHelper.php on line 406
Otoplastie
PDF Print Email

Otoplastia este interventia chirurgicala de mare finete, prin care se corecteaza estetic urechile decolate, scopul ei fiind  de apropiere a pavilioanelor auriculare de cap, sau de a le micsora,prin remodelarea si refacerea reliefului anatomic al cartilajului auricular. Regula este de a fi simetrice,insa pacientii prezinta fie una mai decolata decat cealalta,  sau pot fi diferente de marime. Scopul operatiei este de restabilire a simetriei si a unei forme estetice corespunzatoare pavilioanelor auriculare,fara a promite pacientului perfectiunea. Urechile decolate reprezinta cea mai frecventa diformitate congenitala, nu se transmite genetic.

Otoplastia se recomanda a fi efectuata dupa varsta de 4-5 ani, inainte ca acestia sa intre in colectivitate.

Interventia este bine sa fie executata de catre un medic chirurg  plastician cu experienta, complicatiile sunt rare sau minore,pot apare mici cheaguri de sange,fie infectii localizate la nivelul tegumentului sau cartilajului.

Recomandarile preoperatorii:

-sa nu mancati ,sa nu beti nimic dupa orele 22,in preziua operatiei ,
-la paciente,operatia sa nu se execute in perioda menstruala,
-sa anuntati medicul daca aveti afectiuni asociate,HTA, probleme cardiace,diabet,epilepsie,,alergii la diverse medicamente.
-sa va recoltati un set de analize sanguine,HLG,uree,glicemie,creatinina,probe hepatice,coagulograma,ionograma.

La copii este bine ca interventia sa se desfasoare sub anestezie generala, la adulti se recomanda anestezia locala, potentata de o usoara analgezie intravenoasa.

Operatia dureaza in jur de doua ore.Incizia se face in santul retroauricular,se diseca tegumentul cu scopul evidentierii cartilajului,acesta se remodeleaza prin plicaturare,in acest mod este apropiat de cap.Dupa o hemostaza riguroasa, se face sutura tegumentara.

Operatia se executa fie ambulator sau cu spitalizare de o zi. Pacientul va purta pansament compresiv timp de o saptamana,apoi se recomanda purtarea cordelutei o luna, se poate relua activitatea profesionala in 2,3 zile.Riscurile operatiei sunt minime, imprevizibila este aspectul estetic al cicatricii situate in santul retroauricular,deoarece fiecare prezinta o anumita capacitate de cicatrizare.

Rezultatele sunt foarte bune, nu trebuie sa va asteptati la o simetrie perfecta  a urechilor ,lucru care este nenatural, pacientii sunt   multumiti de rezultatele postoperatorii.

01-a-inainte.JPG01-b-dupa.JPG02-a-inainte.JPG02-b-dupa.JPG03-a-inainte.JPG03-b-dupa.JPG04-a-inainte.JPG04-b-dupa.JPG05-a-inainte.JPG05-b-dupa.JPG06-a-inainte-urechi-decolate.JPG06-b-dupa-urechi-decolate.JPG07-a-inainte-urechi-decolate.JPG07-b-dupa-urechi-decolate.JPG08-a-inainte-otoplastie.JPG08-b-dupa-otoplastie.JPG09-a-inainte-otoplastie.JPG09-b-dupa-otoplastie.JPG10-a-inainte-otoplastie.JPG10-b-dupa-otoplastie.JPG